It’s Skin je prvi brend iz Južne Koreje koji je povezao koncept kozmetike i medicine. Desetljeća stečenog znanja o njezi kože omogućile su It’S Skin brendu da predstavi svoje proizvode namjenjene raznim tipovima kože. Garantiraju sjajne rezultate koji će vašoj koži donijeti prelijep izgled o kojem svaka žena sanja. Osim toga, sva kozmetka je veganskog porijekla I nije testirana na životinjama.
Power 10 formula je najprodavanija It’S Skin linija i apsolutni je hit u svijetu od 2006. godine.
Sastoji se od serije efektora koji se odnose na osam zasebnih seruma/ampula i svaki posjeduje koncentrirane aktivne sastojke. Sada možete odabrati jedan ili više seruma/ampula koji će najbolje zadovoljiti potrebe vaše kože i uvrstiti ih u svoju rutinu njege kože.
IT°S SKIN GF Efektor
Glavni sastojci, voda iz ginkovog lista i gljiva poznata pod nazivom ’’srebrno uho’’, hidratiziraju i osvježavaju kožu. Preporučuje se za osjetljivu i suhu kožu, ali je pogodan za sve tipove kože.
IT°S SKIN WR Efektor
Sadrži ekstrakte kavijara i imele koji dokazano smanjuju bore i sitne linije, a koži vraćaju mladenački izgled. Preporučuje se za suhu i zrelu kožu gdje su vidljivi znaci starenja.
IT°S SKIN Q10 Efektor
Redovnom upotrebom seruma, čiji je glavni sastojak koenzim Q10, tkivo kože se regenerira i obnavlja. Obogaćen mješavinom pažljivo odabranih sastojaka, ova jedinstvena lagana formula snabdijeva kožu kolagenom i elastinom pružajući joj mladenački izgled. Preporučuje se za zrelu kožu gdje su vidljivi znaci starenja.
IT°S SKIN YE Efektor
Redovno korištenje seruma, čiji je glavni sastojak ekstrakt kvasca, regenerira kožu, vraća joj energiju i vitalnost, a kao rezultat toga koža je glatka i hidrirana. Preporučuje se za sve tipove kože, za kožu koja se sporo regenerira, kožu umornog izgleda, kao i za kožu gde su vidljivi znaci starenja.
IT°S SKIN VC Efektor
Glavni sastojci seruma, vitamin C i ekstrakt zelenog čaja, djeluju na tamne mrlje na koži, umanjuju izražene pore i ožiljke od akni. Preporučuje se za sve tipove kože, oštećenu kožu, kožu sa izraženim porama i umornog izgleda.
IT°S SKIN VE Efektor
Obogaćen vitaminom E, kao glavna hranjiva komponenta, čini da koža bude sjajna i glatka. Preporučuje se za izuzetno suhu, grubu kožu umornog izgleda kojoj nedostaju hranjive vrijednosti.

Osobno sam najviše oduševljena serumom koji u sebi sadrži kvasac. Nakon depilacije lica imala sam burnu reakciju i ovaj serum mi je pomogao doslovno preko noći. Nastavila sam ga koristiti i nakon sto mi se lice smirilo, i mogu vam reći da mojoj masnoj koži odgovara savršeno. Serum sa vitaminom C obećava mnogo, a s obzirom da sam od onih sa porama i ožiljcima od akni počela sam koristiti i njega. No, svjesna sam da za ovu problematiku treba malo više vremena. Ostale serume sam ostavila za salonski rad, kao njegu i pripremu kože za svoje klijentice i najviše su oduševljene sa GF efektorom. Kažu da osjećaju odmah manje onu neugodnu zategnutost suhe kože, a ja sam oduševljena kako puder izgleda na licu nakon njega.
VE efektor mi je pomogao u par situacija gdje se koža peruta i mogu reci da sam ostala baš ugodno iznenađena rezultatom nakon nanošenja. Na vama je da pronađete za sebe odgovarajući serum prema svome tipu kože, a ja… ja se nadam da sam vam barem malo pomogla. Do sljedećeg petka ❤️
Vaša Ines